Hi!

dorcWij zijn Robin en Bas, twee vrienden en gedreven sporters. Wij zijn sinds juni 2016 trotse eigenaar van DORC (Dutch Obstaclerun Center) in Someren (Noord-Brabant). Sport is niet alleen een passie van ons, wij hebben er ook ons werk van mogen maken. Robin is sinds 1 november
2013 trotse eigenaar van Healthclub One Someren en Bas is sinds 1 april 2015 een zeer gedreven en enthousiast bootcamp instructeur en heeft in Eindhoven en omgeving zijn eigen bootcampclub: BAS Bootcamp and Sports.

Zelf hebben wij al regelmatig deelgenomen aan een obstaclerun. StrongVikingRun, Mud Masters, Tough Ten Miles, Breakout Run, Spartacus Run, Combat Run, Fisherman’s friend Run en de Army Urban Run. Er zullen vast namen tussenzitten die je herkent en waaraan je graag zelf een keer deel wilt nemen. Dit kan!

Het idee om DORC op  te richten is ontstaan tijdens de 19km StrongVikingRun mud-edition. Yep, 19km lang de tijd om na te denken. Dan worden er goede ideeën geboren! Binnen de sport missen wij een plek om te trainen voor obstacleruns. In een sportschool vind je niet vaak hoge walls om overheen te klimmen. Toch wil je sporters die een obstaclerun gaan lopen voorbereiden en tips geven om op een goede manier over, bijvoorbeeld, een wall te komen. Dit geldt ook voor monkeybars of een tijgerbaan. Ons doel is om iedereen, zowel beginneling als gevorderde, te laten ervaren hoe het is om buiten te sporten en te trainen voor een obstaclerun. Verleg je grenzen en train mee! Met de juiste begeleiding van ons, en intrinsieke motivatie vanuit jezelf kan iedereen meedoen aan een obstaclerun.

 

In mei (2016) zijn wij ons obstakelterrein gaan verkennen. Wij willen graag een route van één kilometer uitzetten met obstakels die je terugvindt tijdens obstacleruns met onderdelen die je in de sportschool moeilijk kunt trainen. In juni zijn wij begonnen met het uittekenen van onze eerste obstakels. In augustus (2016) hebben wij twee walls en een monkeybar gebouwd. Wij vinden het belangrijk om aan te sluiten bij verschillende sportniveaus. Wij willen er ten alle tijden voor zorgen dat iedereen, ongeacht ervaring, bij ons kan trainen. Zo hebben wij een wall van 1.50 meter en een wall van 2.50 meter staan. Onze monkeybar is  gebouwd op drie verschillende niveaus waarbij de afstand en dikte van de bars per monkeybar verschilt. Het laatste niveau, pro, is een schuine monkeybar. Deze vind je ook bij de StrongVikingRun Brother Edition. In september is onze tijgerbaan uitgetekend en gemaakt. Ook op deze tijgerbaan kun je trainen op verschillende niveaus. Wij hebben bewust voor elastieken als scheidingslijn gekozen omdat je dan eindeloos kunt variëren. Je kan proberen de tijgerbaan zo snel mogelijk af te werken, maar je kan er ook voor kiezen om over de elastieken heen te springen en vervolgens onder de elastieken door te gaan voor extra variatie. De elastieken worden steeds lager als extra moeilijkheidsgraad.

dorc-2

 

Niet alleen willen wij individuen begeleiden, maar ook groepen. Lijkt het je wat om met een bedrijventeam deel te nemen aan een obstaclerun, maar geen idee waar je moet beginnen met trainen? Dit  kan bij ons!

Wat biedt de toekomst?

Wij zullen ervoor zorgen dat ons obstacleruncenter meer uitbreidt. Meer obstakels, meer variatie, meer uitdaging. Heb je suggesties of wil je een obstakel héél graag terugzien? Dan mag je altijd, zowel via Facebook, Instagram of per mail, contact met ons opnemen. Wie weet staat jouw favoriete obstakel binnenkort wel in Someren!

Wil je deelnemen aan een les? Ook dat kan. Bij voldoende aanmeldingen geven wij iedere dinsdag om 19:15uur en zaterdag om 09.00uur obstakelruntraining. Ook groepen kunnen zich bij ons inschrijven zodat wij jullie kunnen klaarstomen voor een obstaclerun in 2017! Neem in dat geval even contact op via Facebook, Instagram of per mail.

Kom gerust een kijkje nemen op de Loovebaan 25 in Someren.

Wij zien jullie graag!
Robin en Bas.

monkey-bar

Address
Loovebaan 25, Someren (NL)
Phone
+31(0)493-494075
Open hours
info@dutchobstacleruncenter.nl
Style switcher RESET