Hoe heeft Bas zijn eerste obstacle run ervaren?

Mijn allereerste obstacle run! Dat was het idee van een aantal dames bij mijn bootcamp in september 2015. Ze kwamen met het idee om dat eens te gaan doen. Voor mij toen nog helemaal onbekend terrein. Maar ik stond er wel voor open om dat verder te gaan oppakken. We zijn daar toen samen gericht op gaan trainen. Een groepsapp aangemaakt en zo waren we ineens met een team van 9 dames en 2 heren (waaronder ikzelf). Het plan was dus gemaakt om met zijn alle een run van 6km te doen. Voordat het zover was wilde we ook nog wat shirtjes laten bedrukken om zo écht als groep over het parcour te gaan. Ook natuurlijk gaaf voor de foto’s en video’s achteraf. Ik had een GoPro geregeld om deze tijdens de run te dragen en zo alles vast te leggen.

En toen was het zover, een paar maanden verder stonden we dan aan de start. Vooral bij de dames waren er enkele toch wel wat zenuwachtig. Ook voor mij was het nieuw en erg benieuwd hoe het ging. Al had ik het volle vertrouwen dat we het makkelijk gingen redden. En ja het startsein, daar gingen we dan. Meteen een paar honderd meter verder moesten we meteen door een diepe sloot. En gelijk daarna kwamen we bij de tijgerbaan uit, helemaal besmeurd met modder. Schoon blijven bij mudmasters is dus echt onmogelijk. Wel was ik blij met Stefan, de andere man uit ons team. We moesten namelijk de dames af en toe een zetje geven om ergens overheen te komen of naar beneden te springen. Wat hebben we ook een lol gehad en gelachen met zijn alle. En ja dan ben je een tijdje onderweg en kom je ineens de hoek om en zie je daar de finish. Het eerste wat ze zeiden, oooooow zijn we er al???? Dat wilde dus zeggen dat we hard genoeg getraind hadden. Stiekem gingen we nog even in de rij staan van de 13 en 19km. Daar was namelijk nog de glijbaan waar je werd afgevuurd het water in. En heel even daarna waren we er dan, bij de finish. Wat een heerlijk gevoel was dat!! Super mooie overwinning voor de hele groep en als trainer trots dat iedereen het volbracht had.

2.5 jaar later, vele runs achter de rug en ook nog eens in de top 10 klassement OCR Strong viking. Nu is het allemaal wat professioneler en serieuzer geworden. Wat dus ooit begon met een idee, daar zijn we nu onze eigen trainingscenter aan het realiseren.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Address
Loovebaan 25, Someren (NL)
Phone
+31(0)493-494075
Open hours
info@dutchobstacleruncenter.nl
Style switcher RESET