De allereerste obstacle run van Robin

Mijn eerste obstacle run was de Mud Master 12km in Weeze. Dit was in 2014 en is inmiddels alweer 4 jaar geleden! Ik was toen al een hele tijd met fitness bezig en op zoek naar een nieuwe uitdaging. De obstacle run’s waren toen net op aan het komen en een flinke afstand rennen met obstakels leek me wel wat.

Best genant maar eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik me vóór de Mud Master 12km in Weeze ook al had ingeschreven voor een andere Mud Master editie in 2013. Het lukte toen echter niet om genoeg te trainen waardoor ik toen besloten had om niet mee te doen. Zonde van het kaartje en niet echt een goede start dus!

Voor de editie in Weeze was ik wel vastberaden om te starten ÉN te finishen. Rennen was alleen echt niet mijn ding en had ik voorheen dan ook weinig getraind. Ik twijfelde aan mezelf of ik die 12km wel zou kunnen volbrengen. Fitness was meer mijn ding dus met de obstakels verwachte ik minder problemen. Ik begon met trainen door het joggen op te bouwen naar 5km en later naar 10km. Met de obstakels tussendoor had ik me bedacht dat dit voldoende zou zijn om de finish te halen. Dat was dan ook mijn doel, niet een bepaalde tijd maar juist de finish te halen. Verder ben ik doorgegaan met fitness maar dan met meer optrekken en wat oefenen op de monkeybar. Verder wist ik nog niet echt hoe ik er het beste voor kon trainen en wilde ik het op me af laten komen.

Voor de start was ik best wel gespannen hoe het zou gaan en of ik de finish zou halen. Ik was samen met een vriend en die had eigenlijk hetzelfde. Bij de start was de sfeer echter meteen goed en waren de zenuwen snel verdwenen. Het is gewoon super om met zo’n grote groep mensen van start te gaan. Ik was positief verrast over het feit dat iedereen elkaar hielp en dat je dus echt samen loopt. Sommige obstakels zijn moeilijk om alleen te overwinnen en dan stond er altijd wel iemand klaar om een helpende hand te bieden.

Toen ik (eindelijk, want het was even ploeteren en totaal niet wat ik gewend was) aan de finish kwam had ik echt een geweldig gevoel. 12km voelde toen als een mega overwinning en het was mooi om het eindelijk gedaan te hebben. Dit smaakte in ieder geval naar meer. Daarna zijn er gelukkig nog veel run’s mogen volgen en ben ik beter gaan trainen!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Address
Loovebaan 25, Someren (NL)
Phone
+31(0)493-494075
Open hours
info@dutchobstacleruncenter.nl
Style switcher RESET